Kā ziemā pasargāt jaunos kokus no grauzējiem un zaķiem

Tiklīdz iestādīsiet jaunus augļu kokus vai krūmus, pirmajā ziemā peles un zaķi var ierasties, lai apēstu sulīgos jaunos augus.

Taču arī vecie koki nav pasargāti no viesu invāzijas, jo ziemā pārtikas trūkst, tāpēc noder viss ēdamais. Tomēr ir daži triki, kas var palīdzēt efektīvi cīnīties ar kaitēkļiem, ar kuriem dalās pieredzējuši dārznieki.

Kā pasargāt jaunos kokus dārzā no pelēm

Rudenī, kamēr laikapstākļi ir labvēlīgi, ir jāsagatavojas peļu uzlidojumiem. Jauno kociņu stādījumus pasargāt palīdzēs daži vienkārši triki.

Ziedes ar asu smaržu. Pelēm ir ļoti smalka oža, tāpēc tās neuztver asas smakas. Višņevska ziede, ihtiols, darva ir lieliski piemēroti koku apsmērēšanai. Šādi līdzekļi atbaidīs grauzējus un nekādi nekaitēs kokiem. Pēc tam aptiniet koku ar kaprona zeķubiksēm vai vecu nevajadzīga auduma gabalu.

Zāģu skaidas. Pirms salnām, kad zeme vēl nav sasalusi, ap kokiem var izkaisīt zāģu skaidas, kas piesūcinātas ar hloru saturošu līdzekli.

Metāla siets. Tīkls ir ļoti efektīvs grauzēju apkarošanā. Tīklu var iegādāties veikalā. Tas ir nedaudz jāiegremdē zemē, lai peles nevarētu pie koka tikt zem tā. Vēl ir gaisa filtru tīkli no kravas automašīnām, tie ir izturīgi, nerūsē un tiem ir mazi caurumiņi, caur kuriem peles nevarēs izkļūt.

Lasi vēl: Rudens ir īstais laiks, lai veiktu efektīvu organisma attīrīšanos ar ķiploku

Paštaisīts repelents. Tā kā pelēm ir bail no dažām smakām, jūs varat pagatavot šķīdumu paši. Uz 1 litru ūdens jāņem 5 g kreolīna vai karbolīna, ar iegūto šķīdumu piesūcina zāģu skaidas un ievieto tās dobēs.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment